Fotos campo Ravensbrück
  • Facebook
  • Twitter
  • 21/11/2018
  • Pàgina principal
  • Contacte

Taula Rodona amb motiu del dia de la Dona a solidaritat Catalana

Diumenge 8 de març, Solidaritat Catalana per la Independència varem organitzar una taula rodona per parlar del paper de la dona en la lluita dels drets dels pobles.
 
Els ponents eren representants dels casos més paradigmàtics i recents de dones en lluita. La Mar Trallero, per part de l’Amical de Ravensbrück, ens parlà de la difícil situació, maltractes i circumstàncies esfereïdores que van patir les dones al camp femení, inicialment de concentració i posteriorment d’extermini, de Ravensbrück. I com figures com la Neus Català i n’Alfonsina Bueno feren de la resistència una victòria.
 
A continuació, en Massoud Sharifi, del comitè català de solidaritat amb el Kurdistan, Kurdiscat, ens parlà sobre com la dona kurda ha aportat una nova visió a la lluita pel reconeixement del poble kurd, més enllà dels drets nacionals, les kurdes també lluiten, en el sentit més explícit, militant en el YPJ, per una revolució social que reforci i iguali la figura de la dona. Del victimisme a la lluita. Gràcies a les dones kurdes és possible pensar en la revolució de les dones en el món islàmic.
 
Finalment la Núria Cadenes, ens va fer emocionar a tots, recordant el genocidi armeni ‘Jo sóc una dona, i no estic disposada a podrir-me en els camins’ relata el llibre de Los cuarenta días de Musa Dagh. La Núria ens recordà i recalcà la importància de la dona política, d’obrir-nos totes a aquesta nova dimensió i perspectiva, i aportar canvis estructurals al camí cap a la independència.
 
http://www.solidaritatcatalana.cat/noticies/dones-en-lluita

Volver